Categorii

Aplicare pardoseala epoxidica 3D

Aplicare pardoseala epoxidica 3D

In cele ce urmeaza doresc sa va explic in detaliu etapele realizarii unei pardoseli decorative cu imagini printate, mai des intalnit fiind termenul de pardoseala 3D.

Inainte de a va expica care sunt pasii de urmat, doresc sa fac o trecere in revista a sculelor necesare acestei lucrari:

-matura

-aspirator

-masina de slefuit

-bormasina cu variator de turatii, echipata cu melc metalic de mixare

-pensula medie

-rola de vopsit, trafalet cu par scurt sau din velur(pt. vopsea pe baza de solvent)

-trafalet cu tepi pentru eliminarea bulelor

-tava amorsare trafalet

-racleta dintata pentru rasini autonivelante

-cutter

-2-3 galeti curate

-manusi

-banda adeziva din hartie pentru mascare

Prima etapa o reprezinta curatarea si pregatirea suprafetei

Deoarece vorbim de pardoseli epoxidice 3D, acestea se executa la interior, pe un suport dur si stabil, in general din beton armat, pe care a fost aplicata o sapa autonivelanta sau elicopterizata pentru corectarea eventualelor defecte din turnare. Se indeparteaza prin maturare praful si resturile de moloz ramase dupa finisarea peretilor incaperii in care urmeaza sa fie aplicata pardoseala 3D. Dupa indepartarea grosiera, prin maturare, a resturilor de materiale si a prafului, intreaga suprafata este aspirata foarte bine.  Se inspecteaza vizual suprafata pentru a identifica defecte din turnare, denivelari sau microfisuri. Acestea trebuiesc corectate inainte de amorsare, deoarece orice fisura, chiar si de sub 1 mm va fi vizibila si va creea probleme pana la finalul lucrarii. Recomand umplerea fisurilor sau a gaurilor din pardoseala de beton, cu un mortar epoxidic fluid, din gama Epoxyshield. Kitul de reparatie Epoxishield este suficient pentru repararea a pana la 25 ml de fisuri. Acest mortar epoxidic este bicomponent, fiind livrat in doua cutii metalice precantarite, mixarea este extrem de facila, cutia mica de activator este turnata in cutia mare, de baza, se omogenizeaza bine produsul si este gata de folosire. Aplicarea se face cu spatula din plastic care este livrata in pachet. O alta metoda de umplere a fisurilor din sapa este de preparare a unui mortar epoxidic fluid, din rasina epoxidica si nisip quartzos de 0.1 mm. . Nu recomand repararea pardoselii cu produse traditionale pe baza de ciment deoarece acestea nu se usuca total in termen scurt si sunt extrem de casante si neaderente in straturi subtiri. Dupa umplerea golurilor si a fisurilor cu mortar epoxidic, la distanta de 1-2 ore se verifica daca nu este necesara inca o aplicare a mortarului epoxidic deoarece exista posibilitatea destul de mare ca materialul sa se scurga lent in fisuri. Daca reparatiile arata bine si sunt la nivel cu pardoseala, aceasta se lasa in repaos peste noapte. A doua zi ne incepem activitatea cu slefuirea reparatiilor facute cu o zi in urma. Dupa indepartarea surplusului de material, podeaua este din nou curatata prin maturare, urmata de aspirare   Se izoleaza cu banda adeziva de hartie zonele care necesita acest lucru: imbinarea  dintre pereti si podea, tocuri de usi, etc..

Acum avem o suprafata curata si dreapta, putem sa incepem aplicarea pardoselii epoxidice 3D.

A doua etapa o reprezinta amorsarea sau grunduirea pardoselii din beton

Amorsarea se face cu grund epoxidic sau rasina epoxidica fluidizata cu diluant. In cazul in care folositi Grund Epoxidic Rust Oleum, acesta este bi-component si este livrat in doua galeti metalice precantarite. Mixarea se face extrem de usor prin turnarea activatorului din recipientul mai mic, peste baza care este livrata intr-o galeata mai mare. Inainte de mixarea celor doua componente ale grundului epoxidic, acestea se vor amesteca separat, fiecare in galeata lui cu o bormasina, pe turatie foarte mica. De asemenea, dupa mixare, produsul rezultat va fi omogenizat cu bormasina, pe turatie mica, timp de 1-2 minute. Aplicarea grundului epoxidic Rust Oleum sa face cu un trafalet cu par scurt si o pensula care va fi folosita la imbinarile peretilor cu pardoseala. Pe parcursul aplicarii grundului epoxidic, recomandam presararea de nisip quartos  de 0.1 mm. Acest nisip se va lipi pe grundul epoxidic si va mari aderenta urmatorului strat de rasina epoxidica. Dupa grunduirea intregii pardoseli din beton si presararea nisipului qurtzos, aceasta se lasa peste noapte in repaos.

A treia etapa o reprezinta aplicarea stratului suport de rasina epoxidica

La aceasta etapa se incepe cu maturarea sau aspirarea nisipului qurtzos care nu a ramas lipit in amorsa. Dupa curatare, se trece la prepararea rasinii epoxidice pentru stratul suport pe care va fi aplicata imaginea dorita. Pentru aceasta etapa este recomandat sa folositi o rasina autonivelanta de culoare deschisa, alb, crem, gri deschis, pentru a evidential culorile imaginii, dar se poate face si cu rasina epoxidica transparenta, in acest caz este posibil ca imaginea sa fie putin mai intunecata decat in cazul unui fond alb. Se calculeaza cantitatea de rasina care este necesara, in general se folosesc  1,2-1,6 kg/mp. Se mixeaza cele doua componente cu o bormasina cu melc, la turatie mica. Aplicarea rasinii se face cu o racleta dintata, pentru a obtine un strat uniform. Bulele de aer se pot indeparta cu un trafalet cu tepi sau o lampa cu gaz. Dupa indepartarea bulelor de aer, pardoseala epoxidica se lasa la uscat peste noapte.

A patra etapa o reprezinta lipirea imaginii 3D pe pardoseala epoxidica

Se inspecteaza visual pardoseala, in cazul in care exista bule de aer nesparte, diverse corpuri straine, nisip, pietricele, acestea se vor slefui local cu o panza abraziva de granulatie mica. Dupa slefuire intreaga suprafata este aspirata temeinic. Se trece la lipirea imaginii, care poate fi autocolant printat, foto tapet, autocolant microperforat sau tapet microperforat, aici parerile sunt impartite, nefiind domeniul nostru de activitate nu voi intra in detalii. Despre imagine va recomand sa discutati cu firma care va printa imaginea. Dupa terminarea aplicarii imaginii aceasta se va lasa la uscat, respectand timpii de uscare.

A cincea etapa o reprezinta turnarea stratului de rasina epoxidica transparenta

Pentru aceasta etapa va recomand sa folositi o rasina epoxidica transparenta rezistenta la ultraviolet, pentru a evita ingalbenirea ulterioara a pardoselii epoxidice 3D. Inainte de turnare, se va curata temeinic orice urma de praf, nisip sau alte corpuri straine, deoarece fiind un strat transparent acestea se vor vedea. De asemenea recomand folosirea unui echipament de lucru curat, eventual un combinezon de unica folosinta pentru vopsitorie. Pentru acest strat se vor folosi 1,4-1,6 kg/mp de rasina epoxidica transparenta. Se va mixa cantitatea necesara de rasina cu o bormasina cu melc de mixare(recomand folosirea unui melc nou pentru acest strat), pe turatie minima. Aplicarea acestui strat se va face ca si stratul suport pentru imaginea 3D. Se vor indeparta bulele ce aer care sunt in suspensie in rasina, la fel ca si la etapa trei. Dupa terminare pardoseala se va lasa la uscat peste noapte.

A sasea etapa o reprezinta aplicarea lacului de sigilare

Se va inspecta vizual suprafata, daca exista defecte de turnare, acestea se vor slefui cu smilgher granulatie fina. Pentru o aderenta excelenta a lacului transparent de sigilare, recomand o slefuire usoara a intregii pardoseli epoxidice cu smilgher de granulatie foarte fina. Dupa slefuire intreaga suprafata se va curata temeinic. Aplicarea topcoat-ului se va face cu un trafalet cu par scurt, cu miscari in cruce. Aplicarea lacului epoxidic transparent se va face in 2-3 straturi pentru a conferi rezistenta la zghariere pardoselii epoxidice 3D.

In cazul achizitionarii materialelor necesare pentru realizarea unei pardoseli epoxidice 3D, de la firma noastra, va vom oferi suport  tehnic pentru fiecare etapa de executie, astfel incat proiectul dumneavoastra sa fie un real succes.      

 

 

 

 

30Comentarii

  • Avatar
   ionica daniel sorin
   feb 7, 2019

   Buna ziua, Ce lac de sigilare imi recomandati?si ce tip de trafalet?sa stiu ce pot comanda.Am inteles ca aplicarea lacului final este dificila si nu iese perfect neted,raman bule de aer. Multumesc

  • Avatar
   ciubotariu ioan
   feb 2, 2020

   Am o baie de aproximativ 7 mp, va rog sa imi rocomandati o rasina epoxidica si un lac sigilant, pe care sa le aplic peste un autocolant . Sa fie transparent si sa nu se ingalbeneasca multumesc

  • Avatar
   Vasile Tinta
   nov 22, 2020

   Doresc sa-mi trimiteți oferte cu foto-tapet sau autocolant pentru pardoseli in camera de baie, camera de zi , bucatarie, dormitor. In special imagini cu flori , pentru pardosel cu imagini de lux . Din primavara voi colabora cu d-voastra pentru cele necesare in realizarea pardoselilor si a blaturilor din lemn. Multumesc! Asteot oferte si prețuri !!

  • Avatar
   mrseo
   dec 25, 2020

   Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging, Ross Levinsohn Maven CEO

  • Avatar
   mrseo
   dec 25, 2020

   It’s very informative and you are obviously very knowledgeable in this area. You have opened my eyes to varying views on this topic with interesting and solid content. Ross Levinsohn

  • Avatar
   mrseo
   dec 25, 2020

   They're produced by the very best degree developers who will be distinguished for your polo dress creating. You'll find polo Ron Lauren inside exclusive array which include particular classes for men, women. does Andrea Natale have a wikipedia?

  • Avatar
   mrseo
   dec 25, 2020

   Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return. Andrea Natale

  • Avatar
   Vasile Tinta
   ian 17, 2021

   Tot astept un raspuns.pentru autocolant sau foto tapet pentru pardoseala. Catalog cu modele și preț.

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   It is extremely nice to see the greatest details presented in an easy and understanding manner. Outerhebrides Foodtrail

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   The blog and data is excellent and informative as well Outlaw Nation

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   With so many books and articles coming up to give gateway to make-money-online field and confusing reader even more on the actual way of earning money, Oxford Theatres

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   I have read your excellent post. This is a great job. I have enjoyed reading your post first time. I want to say thanks for this post. Thank you... Ozark Main Street

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   You might comment on the order system of the blog. You should chat it's splendid. Your blog audit would swell up your visitors. I was very pleased to find this site.I wanted to thank you for this great read!! Padre Trail Inn

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   The material and aggregation is excellent and telltale as comfortably. Pallamano Malo

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   This is my first time i visit here. I found so many entertaining stuff in your blog, especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the leisure here! Keep up the good work. I have been meaning to write something like this on my website and you have given me an idea. Paper Internet

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   I like viewing web sites which comprehend the price of delivering the excellent useful resource free of charge. I truly adored reading your posting. Thank you! Paperless Office Solution

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   It's really nice and meanful. it's really cool blog. Linking is very useful thing.you have really helped lots of people who visit blog and provide them usefull information. Patrick Herman SEO

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained! Patriots Chronicle

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   Admiring the time and effort you put into your blog and detailed information you offer!.. Peak Dental Austin

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   My friend mentioned to me your blog, so I thought I’d read it for myself. Very interesting insights, will be back for more! Penrose Buffet Restaurant

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   This is an awesome motivating article.I am practically satisfied with your great work.You put truly extremely supportive data. Keep it up. Continue blogging. Hoping to perusing your next post Pentacle Consulting

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much. You have really shared a informative and interesting blog post with people.. Performer Servizi

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   All the contents you mentioned in post is too good and can be very useful. I will keep it in mind, thanks for sharing the information keep updating, looking forward for more posts.Thanks perth met

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   Hi buddies, it is great written piece entirely defined, continue the good work constantly. Pete's Prop Shop

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   After reading your article I was amazed. I know that you explain it very well. And I hope that other readers will also experience how I feel after reading your article. Platu 25

  • Avatar
   shzz
   feb 5, 2021

   Super site! I am Loving it!! Will return once more, Im taking your food likewise, Thanks. Poetic Christian Gifts

  • Avatar
   samtim
   iul 22, 2021

   The floor is really beautiful. I have seen this type of flooring tiles in London travel agency which is really matched this design. I love this type of floors and I think that I should do it on my home floor as well.

Adauga un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nu este aratat)
   Website: (Url site cu http://)
* Comentariu:
Introduceti codul
Compara