Categorii

Rasina Epoxidica 30 De Sfaturi Pentru Incepatori

Rasina Epoxidica 30 De Sfaturi Pentru Incepatori

In cele ce urmeaza dorim sa va rezentam cateva sfaturi, pe care noi le consideram importante pentru oricine doreste sa lucreze pentru prima oara cu rasina epoxidica. Parcurgeti cu rabdare intreaga lista, deoarece am pastrat ce era mai important la sfarsit!

1.In primul rand, este important sa intelegem nomenclatura și vocabularul domeniului din jurul turnarii rasinilor epoxidice. Termenii folositi sunt foarte importanti, astfel încat să intelegeti despre ce vorbesc oamenii din domeniu, ce spun, la ce se refera si astfel sa puteti pune intrebari cat mai exacte.

2.Alegeti cu grija rașina pe care doriti sa o folositi. Asigurati-va ca utilizati rasina potrivita pentru proiectul potrivit. Unele rasini sunt mai potrivite pentru mese și piese turnate mari, în timp ce altele sunt pentru bijuterii, iar altele sunt cele mai potrivite pentru acoperiri in straturi subtiri(pardoseli epoxidice). Folositi în acelasi timp coloranti și pigmenti compatibili, multe piese turnate au fost distruse folosind coloranti si pigmenti incorecti sau incompatibili (nu va fie teama sa intrebati 0758.873.458  0758.873.459).

3.Familiarizati-va cu fisele tehnice si de securitate ale rasinii epoxidice pe care o utilizati. Acestea contin masurile de siguranta corecte pe care trebuie sa le urmati atunci cand lucrati cu acesta. Cel putin, va trebui să purtați manusi, îmbracaminte de protectie si sa lucrati intr-o incapere bine ventilata.

4.Nu va supraestimati abilitatile. Cu siguranta nu se va desfasura totul aaa cum ar trebui, de prima data, asa ca incepeti si experimentati la scara mica. Obtineti abilitati importante și cunostinte despre cum se comporta rasina epoxidica in timp, pas cu pas, fiti constienti de proceduri si de instrumentele necesare. Aceste teste si experiente sunt nepretuite.

5.Depozitati rasina epoxidica conform informatiilor din fisa tehnica. In general, rasinile epoxidice sunt depozitate intr-un loc mai intunecat si uscat, de preferintă nu la temperaturi prea fluctuante. Nu le place prea multa caldura, nici macar iarna, lumina directă a soarelui și umiditatea. Depozitarea necorespunzatoare scurteaza durata de viata a rasinii.

6.Pregateste-te pentru greseli. Toata lumea a facut-o si o face. Face parte din procesul de invatare. Este important sa invatam din greseli si sa nu le repetam. Nu te descuraja!

7.Inainte de a incepe sa faceti ceva cu rasina, cititi cu atentie fisa tehnica a rasinii și acordati atentie parametrilor acesteia. Trebuie sa cunoasteti rapoartele de amestecare, cantitatea maxima amestecata la un moment dat, durata de aplicare, timpul in care puteti incepe demularea, timpul de intarire si, cel mai important, pentru ce se foloseste in principal rasina respectiva.

8.Luati in considerare de doua ori mai mult timp decat credeti ca va trebuie sa lucrati cu rasina epoxidica. Dacă esti incepator, mai bine iti iei de trei ori mai mult timp. Nu va grabiti, deoarece graba duce la cele mai frecvente greseli.

9.Tine un jurnal. Scrieti lucruri importante despre ceea ce ati facut in acest proces. Cat ai cantarit si cat timp ai amestecat, cat de mult pigment si alte ingrediente ai adaugat. Aceste informatii va vor fi utile pentru a va informa ce ati facut si care a fost rezultatul. Jurnalul va va ajuta, de asemenea, sa incercati din nou, deoarece puteti privi inapoi la ce greseli ati intampinat si cum le puteti evita.

10.Alegeti locul de lucru potrivit unde veti turna rasina si unde lucrarea poate ramane nemiscata cateva zile. Si atentie, atunci cand aruncati surplusul de rasina epoxidica, puteti face multa mizerie (uneori ceva picura, ceva se lipeste), asa ca acel spatiu trebuie sa fie doar de lucru. Tineti atelierul cat mai curat, fara praf si alte impuritati. Praful este cel mai mare dusman al rasinii epoxidice!

11.In general, temperatura ambientala ideala pentru turnarea rasinii epoxidice este intre 20 si 25 ° C cu umiditate minima. Daca camera dumneavoasta este rece, luati in considerare incalzirea la temperatura respectiva. Temperatura este importanta pentru turnarea corecta (eliminarea bulelor) si pentru intarirea corecta a rasinii epoxidice.

12.Cel mai bine este sa protejati podeaua din camera cu folie, carton, hartie, impotriva eventualelor picaturi sau scurgeri accidentale din matrita.

13.Temperatura rasinii epoxidice si temperatura matritei de turnare ar trebui sa fie la fel ca in atelier, inainte de turnare. De aceea, va recomandam, sa lasati rasina si activatorul sa se aclimatizeze in camera, ideal cu 24 de ore inainte de turnare.

14.Invatati cum functioneaza substantele complementare pe care doriti sa le folositi, demulant, debulator, etc..

15.Folositi intotdeauna un cantar electronic pentru  dozarea rasinii epoxidice. Se cantareste cu precizie (în special cantitatile mici), respectarea raportului exact de amestecare este foarte importanta pentru intarirea ulterioara a rasinii. . Daca nu faceti o cantarire exacta, exista riscul unei intariri proaste sau chiar sa nu se intareasca deloc sau partial. ATENTIE! Cu siguranta nu este cazul ca, adaugand mai mult intaritor la rasina, se va intari mai repede sau devine mai dura!

16.Amesteca bine rasina cu intaritorul timp de cel putin 3 minute si incearca sa razuiesti partile laterale și fundul vasului de amestecare. Se amesteca bine, dar nu cu viteza mare, pentru a nu antrena inutil aer în rasina.

17.Nu presupuneti ca puteti adauga orice in rasina epoxidica. Adaugati numai pigmenti si coloranti compatibili și agreati. Ar trebui sa va intereseze, printre altele, rezistenta la actiunea razelor soarelui a colorantului sau a pigmentului adaugat. De asemenea, este important sa mentionam ca rasinii epoxidice nu ii place umezeala, care o inmoaie si afecteaza intarirea si maturarea.

18.Odata ce ati amestecat rasina cu intaritorul, nu mai exista cale de intoarcere. Sunteti contra cronometru! Inainte de mixarea celor doua componente, asigurati-va intotdeauna ca aveti totul pregatit (matrita, pigmenti, consumabile, scule, instrumente ...).

19.Inainte de turnare, dupa amestecare, se toarna continutul vasului de amestecare intr-un alt vas de amestecare. Acum puteti curata foarte bine peretii si partea de jos a primului vas. Se amesteca din nou continutul turnat in cel de-al doilea vas timp de cel putin 2 minute. Cu aceasta manevra, omogenizati intregul volum de rasina epoxidica din vasul de mixare, inclusiv materialul din lateral si de jos.

20.Cand turnati rasina epoxidica in matrita, folositi intotdeauna o spatula de amestecare - astfel încat sa puteti controla mai bine fluxul de rasina pe suprafața matriței sau a cofragului. Pentru a elimina mare parte din bule, turnati rasina în matrită printr-un filtru de vopsitorie de 190 microni sau putin mai mare - aceasta va ajuta la indepartarea majoritatii bulelor in timpul turnării.

21.Daca doriti sa verificati starea de gelifiere a rasinii, fara a atinge suprafata turnata, pastrati intru-un recipient mic rasina, cu aceiasi grosime a stratului ca si cel turnat in matrita. Aceasta mostra de rasina se pastreaza langa  matrita pe tot parcursul procesului de intarire. Verificati consistenta rasinii din pahar. Datorita acestui truc simplu, nu veti deteriora suprafata lucrarii si veti stii in orice moment cat de tare este rasina din matrita. De asemenea astfel puteti evita decofrarea prematura a proiectului.

22.Nu risipi rasina. Aveti intotdeauna pregatite o serie de proiecte sau experimente mai mici, pentru care puteti folosi resturile de rasina, ramase de la proiectul principal. De exemplu, incercati un nou tip de pigment pentru a se amesteca in rest si pentru a observa compatibilitatea acestora. Sau puteti incerca sa amestecati pigmentul în diferite etape de intarire pentru a obtine efecte diferite.

23.Pentru a detecta bulele din turnare, iluminati turnarea cu o lanterna puternica (de preferat LED).

24.Utilizati o suflanta cu aer cald, lampa cu gaz sau instrument de perforare a bulei pentru a elimina bulele de aer.  Plimbati suflanta cu aer fierbinte, deasupra matritei într-o miscare continua, aceasta va reduce tensiunea superficiala pe suprafata rasinii turnate si va permite eliberarea bulelor de aer.

25.Un uscător de par casnic, poate fi folosit si ca pistol ieftin de aer cald, trebuie doar sa fie setat la un debit scazut de aer, altfel forta aerului ar putea misca rasina din matrita. Recomandam folosirea uscatorului de par casnic, doar pentru proiecte mici si experimente, la inceput.

26.Dupa turnare, bulele de aer aflate in suspensie, vor incerca sa ajunga treptat la suprafata. Verifica din cand in cand turnarea si foloseste un pistol cu aer cald pentru a le ajuta sa fie eliminate.

27.Daca doriti sa introduceti un obiect in rasina (mai ales atunci când faceti bijuterii), inmuiați mai intai acest obiect in rasina epoxidica inainte de a-l introduce in matrita. Acest lucru modifica tensiunea superficiala si reduce probabilitatea introducerii bulelor in obiect. Introduceti obiectul în rasina intr-un unghi pentru a evita prinderea bulelor sub obiectul introdus.

28.Daca aveti rasina epoxidica pe piele, folositi servetele umede pentru bebelusi, acestea functioneaza foarte bine pentru a indeparta rasina de pe piele.

29.Folositi servetele de hartie umezite cu nitro sau acetona pentru a indeparta picaturile nedorite de pe suprafetele pe care picura (de ex., bancul de lucru). Alternativ, puteti lasa picaturile sa se intareasca si apoi sa curatati pur si simplu rasina folosind un pistol cu aer cald si o spatula sau spaclu.

30.Daca ceva nu merge bine, nu da imediat vina pe rasina. 99% dintre greseli sunt aproape intotdeauna din vina operatorului. Nu va fie teama sa recunoasteti o greseala, nu va fie teama sa cereti ajutor. Si cel mai important, nu va lasati descurajati de un esec sau greseala, ar fi pacat. Nimeni nu s-a nascut invatat si toata lumea greseste!

Echipa vopsea-spray.ro

0758.873.458    0758.873.459

office@abw-royal.ro

47Comentarii

  • Avatar
   Emma Sparks
   apr 17, 2021

   That is one beautiful table. I have been seen epoxy resin tables and wall clocks a lot these days and I love this artwork. Despite the fact that I work as a LinkedIn profile consultant in USA I also have a dream to start working as an entrepreneur making these kinds of tables.

  • Avatar
   MichaelHussey
   apr 19, 2021

   Exactly! The content that was I am studying for and this website is given me, as a content writer at [https://www.assignmentmaster.co.uk/hnd-assignment/]hnd assignment help[/url] I like to say thanks to the owner and the writer who writes these kinds of topics.

  • Avatar
   mr seo
   apr 29, 2021

   A debt of gratitude is in order for the blog entry amigo! Keep them coming... Resurge

  • Avatar
   mr seo
   apr 29, 2021

   Thank you for your post, I look for such article along time, today i find it finally. this post give me lots of advise it is very useful for me. Resurge Supplement

  • Avatar
   mr seo
   apr 29, 2021

   I curious more interest in some of them hope you will give more information on this topics in your next articles. Resurge

  • Avatar
   mr seo
   apr 29, 2021

   I’m excited to uncover this page. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read !! I definitely really liked every part of it and i also have you saved to fav to look at new information in your site. His Secret Obsession

  • Avatar
   Jessie Rose
   mai 4, 2021

   I want that kind of table for my office, I need such kind of furniture it can really help me as I have very big team of assignment writer that provide assignment help and we have best website to buy assignment online name as AssignmentHelp24/7.

  • Avatar
   mr seo
   iun 4, 2021

   I’m happy I located this blog! From time to time, students want to cognitive the keys of productive literary essays composing. Your first-class knowledge about this good post can become a proper basis for such people. nice one https://www.pprplumbingandheating.com

  • Avatar
   mr seo
   iun 4, 2021

   I will be interested in more similar topics. i see you got really very useful topics , i will be always checking your blog thanks https://rdconstructionnw.com

  • Avatar
   mr seo
   iun 4, 2021

   I wish more writers of this sort of substance would take the time you did to explore and compose so well. I am exceptionally awed with your vision and knowledge. https://www.richmondhomeinc.com

  • Avatar
   mr seo
   iun 4, 2021

   You have done a great job. I will definitely dig it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this site. https://www.towingserviceamarillo.net

  • Avatar
   mr seo
   iun 4, 2021

   A good blog always comes-up with new and exciting information and while reading I have feel that this blog is really have all those quality that qualify a blog to be a one. https://constructionosa.org

  • Avatar
   mr seo
   iun 4, 2021

   i am for the first time here. I found this board and I in finding It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to present something back and help others such as you helped me. https://www.cmcconstruction.net

  • Avatar
   mr seo
   iun 4, 2021

   This is my first time i visit here. I found so many entertaining stuff in your blog, especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the leisure here! Keep up the good work. I have been meaning to write something like this on my website and you have given me an idea. https://wiseplumbing.net

  • Avatar
   mr seo
   iul 5, 2021

   very interesting post.this is my first time visit here.i found so many interesting stuff in your blog especially its discussion..thanks for the post! health care sheep placenta

  • Avatar
   king seo
   iul 5, 2021

   Thank you for helping people get the information they need. Great stuff as usual. Keep up the great work!!! dilithium sulfide

  • Avatar
   mr seo
   iul 6, 2021

   It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or tips. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it! N廠

  • Avatar
   king seo
   iul 6, 2021

   I was just browsing through the internet looking for some information and came across your blog. I am impressed by the information that you have on this blog. It shows how well you understand this subject. Bookmarked this page, will come back for more. 谷歌seo

  • Avatar
   mr seo
   iul 9, 2021

   I was surfing net and fortunately came across this site and found very interesting stuff here. Its really fun to read. I enjoyed a lot. Thanks for sharing this wonderful information. kids smocking dress

  • Avatar
   mr seo
   iul 9, 2021

   I don t have the time at the moment to fully read your site but I have bookmarked it and also add your RSS feeds. I will be back in a day or two. thanks for a great site. air fryer chicken wings

  • Avatar
   mr seo
   iul 9, 2021

   wow... what a great blog, this writter who wrote this article it's realy a great blogger, this article so inspiring me to be a better person pine pollen supplier

  • Avatar
   Lehberger Frank
   aug 4, 2021

   la signora naturalmente 100 non disposti,viisi kenraalitähteä ja päivämäärä 19.Dit ouderwetse horlogeontwerp lijkt misschien eenvoudig,are based on cream color,zoals Zhang Yuqi en Wang Jiaer,orologi replica di lussoktóre zmieniają się wraz z Twoim nastrojem!maar de champagnekleur is veel zoeter en volgzamer.L'année dernière,For example,dat een tijdje geleden nog door Ouyang Nana werd gedragen.replica mont blanc pen ukvestidos y otros artículos con la misma variedad de colores,zelfs zonder de sierlijke diamanten,Nie tylko zegarki,Die neue Frederique Constant Highlife Couple Edition kommt jetzt in einem schlankeren Look daher.en dat een Hermes Kang portemonnee verloren ging.comprare borse YSL replicaso like that just broken plate table,De APEE 2021 lente/zomercollectie is gebaseerd op de kenmerkende APEE-designtaal van hartjes,Závěrem bych vás chtěl požádat,000,the price goes up again.która ma wszystko.i spróbować wybrać gwarancję na tak długo,sino una versión dorada del Datejust con una correa de cadena de cinco cuentas todos los días,

  • Avatar
   Unique Bottles Necker
   aug 13, 2021

   I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently. Very useful info. Unique Bottles Necker

  • Avatar
   Custom Lipstick Boxes
   aug 13, 2021

   This is a very well presented post, my compliments. It has a lot of key elements that truly makes it work. And I love the outline and wordings. You really have a magnetic power that catches everyone in to your blog. Good one, and keep it going Custom Lipstick Boxes

  • Avatar
   mr seo
   aug 13, 2021

   Sunjani: The introduction of regulations, legislation, and policies are all very good and worth encouraging.175 威而鋼(VIAGRA) | 線上訂購、台灣現貨、多買多優惠、With the implementation of the major medical insurance policy for urban and rural residents in recent years, the phenomenon of poverty caused by illness or return to poverty has been greatly alleviated, and fewer patients have found Weng Guoxing for help.

  • Avatar
   Alina Laurent
   aug 18, 2021

   Thanks for your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you may be a great author. I am glad to see this kind of brilliant post. Once visit our site about the sound button. Sound Button is the best tool for combining sounds. It has a large collection of sounds.

  • Avatar
   mr seo
   aug 25, 2021

   The web site is lovingly serviced and saved as much as date. So it should be, thanks for sharing this with us. bulk hemin

  • Avatar
   mr seo
   aug 25, 2021

   very interesting post.this is my first time visit here.i found so many interesting stuff in your blog especially its discussion..thanks for the post! valve positioner types

  • Avatar
   mr seo
   aug 25, 2021

   I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you. pure stevia extract

  • Avatar
   mr seo
   aug 25, 2021

   Really impressed! Everything is very open and very clear clarification of issues. It contains truly facts. Your website is very valuable. Thanks for sharing. C18H34ClN2O8PS

  • Avatar
   king seo
   aug 25, 2021

   I was very pleased to find this site.I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you post. textbook solutions

  • Avatar
   seomind
   aug 25, 2021

   It was a very good post indeed. I thoroughly enjoyed reading it in my lunch time. Will surely come and visit this blog more often. Thanks for sharing. สล็อตออนไลน์

  • Avatar
   seomind
   aug 28, 2021

   There is definately a great deal to know about this subject. I like all of the points you've made. 토토사이트

  • Avatar
   Sam Tim
   sep 1, 2021

   I didn't aware of this product but now I know about it. Basically, I came here to get the info about office furniture for my travel agency in London. Can someone please help me to find about it?

  • Avatar
   seomind
   sep 4, 2021

   We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. Great work textbook solutions

  • Avatar
   Isabell Kiral
   sep 13, 2021

   One of the most common uses of epoxy resin is for adhesive purposes and many people use it on daily basis because of the strong-properties of the epoxy allow for structural and engineering adhesives. Have you ever used it? Assignment writing services.

  • Avatar
   sophia
   sep 23, 2021

   Very Excellent blog. Nice to read it... Applying for an electronic visa Turkey is fast and straightforward. Eligible citizens are required to complete a simple online application form with personal and passport information.

  • Avatar
   peter hales
   sep 24, 2021

   This is must be an excellent blog. I am a youtuber and I using a Youtube tv promo code for my youtube channel to get response and earn views and subscribers and earn money.

  • Avatar
   seomind
   sep 25, 2021

   Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place.. idn poker

Adauga un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nu este aratat)
   Website: (Url site cu http://)
* Comentariu:
Introduceti codul
Compara