In acest articol dorim sa va prezentam modul de aplicare al Kitului Epoxyshield Rust-Oleum, pe o pardoseala din beton a unui garaj.

Scule Necesare

-matura

-aspirator

-furtun cu apa, numai unde este posibila folosirea lui

-bormasina cu variator de turatii, echipata cu melc metalic de mixare

-pensula medie

-rola de vopsit, trafalet cu par scurt sau din velur

-tava amorsare trafalet

-manusi

-banda adeziva din hartie pentru mascare

kit vopsea epoxidica epoxyshield rust oleum

Prima etapa o reprezinta pregatirea si curatarea suprafetei

In cazul unei suprafete noi, care nu a mai fost tratata cu vopsea epoxidica este obligatoriu ca aceasta sa fie uscata, ceea ce presupune o perioada de minim 30zile intre momentul turnarii si cel al vopsirii. Daca pardoseala prezinta urme de ulei, grasimi, orice substante chimice, aceasta trebuie spalata cu apa si detergent, pentru indepartarea tuturor urmelor de contaminare. Detergentul industrial pentru beton il gasiti in interiorul Kitului Epoxyshield Rust-Oleum. Daca grasimile nu sunt indepartate, peste ele vopseaua epoxidica bicomponenta, nu va avea aderenta si se va exfolia in acel loc. In cazul in care suprafata din beton nu prezinta urme de substante chimice, uleiuri, produse petroliere, aceasta poate fi maturata foarte bine, dupa care aspirata pentru a curata si impuritatile care nu au fost indepartate prin maturare. Se inspecteaza vizual suprafata pentru a identifica defecte din turnare, denivelari sau microfisuri. Acestea trebuiesc corectate inainte de vopsire, deoarece orice fisura, chiar si de 1 mm va fi vizibila dupa vopsirea.suprafetei. Recomand umplerea fisurilor sau a gaurilor din pardoseala de beton, cu un mortar epoxidic fluid, tot din gama Epoxyshield. Kitul de reparatie Epoxishield este suficient pentru repararea a pana la 25 ml de fisuri. Acest mortar epoxidic este de asemenea bicomponent, fiind livrat in doua cutii metalice precantarite, mixarea este extrem de facila, cutia mica de activator este turnata in cutia mare, de baza, se omogenizeaza bine produsul si este gata de folosire. Aplicarea se face cu spatula din plastic care este livrata in pachet. Nu recomand repararea pardoselii cu produse traditionale pe baza de ciment deoarece acestea nu se usuca total in termen scurt si sunt extrem de casante si neaderente in straturi subtiri. Lasati reparatiile sa se usuce in jur de 12 ore inainte de a le slefui , doar daca este cazul.

Se izoleaza cu banda adeziva de hartie zonele care necesita acest lucru: imbinarea cu pereti, tocuri de usi, etc..

Aplicarea vopselei epoxidice bi-componente si a chipsurilor decorative

Un factor important, care influienteaza reusita acestui proiect este temperatura in incinta, aceasta nu este indicat sa fie sub 15 grade Celsius, deoarece o temperatura mai mica va influienta timpul de uscare al vopselei, acesta va fi mai lung, fiind posibila schimbarea structurii, ceea ce duce la o calitate mai slaba a pardoselii epoxidice.

Mixarea vopselei se poate face cu spatula din lemn livrata in Kitul Epoxyshield Rust-Oleum sau daca aveti la indemana, o bormasina care are variator de turatii, deoarece produsele epoxidice se amesteca numai la turatii mici, astfel se impiedica aerarea vopselei. Vopseaua epoxidica bi-componenta vine ambalata in doua cutii metalice precantarite. Se vor amesteca separat, produsele din fiecare cutie, dupa care cutia mai mica Part A Activator, se va turna in cutia mai mare Part B Base. Amestecati timp de cateva minute toata vopseaua, pentru omogenizare.

Se foloseste pensula pentru delimitarea margililor, imbinarile cu peretii, tocuri de usi, pentru a evita murarirea acestora cu trafaletul, urmata imediat de indepartarea benzii adezive, deoarece vopseaua epoxidica devine dura dupa uscare si nu o sa mai poata fi indepartata uniform, se va rupe.

Vopsirea cu trafaletul se va face folosind tava de amorsare, nu recomand turnarea direct pe jos cu galeata, deoarece vopseaua va fi greu de intins. Intinderea vopselei se va face cu miscari in cruce, evitati sa lasati vopsea in exces, intindeti uniform materialul. Vopsiti portiuni de 1,5-2mp si cat vopseaua este inca uda, presarati chipsurile decorative livrate in kit, impreuna cu celelalte componente. Repetati acesti pasi pana la acoperirea in intregime a pardoselii din beton a garajului dumneavoastra cu vopsea epoxidica si chipsuri decorative.

Dupa aplicare lasati pardoseala epoxidica sa se usuce peste noapte, fara sa calcati pe ea. 

Recomandat, dar nu obligatoriu, a doua zi puteti aplica un strat de Sealer Epoxyshield Transparent. Acest lac protector transparent va stabiliza foarte bine chipsurile decorative, va proteja vopseaua epoxidica si va facilita curatarea podelei epoxidice a garajului dumneavoastra.

Kitul Epoxyshield Rust-Oleum este cel mai bine vandut produs pentru vopsirea garajului de acasa in Statele Unite, datorita usurintei de aplicare, a calitatii materialelor si nu in ultimul rand datorita aspectului deosebit pe care il confera pardoselii garajului dumneavoastra. Acest produs acopera pana la 25 mp in cazul unor pardoseli din beton nedeteriorate si corect executate, in cazul pardoselilor deteriorate sau finisate grosier, suprafata acoperita scade.

Daca doriti ca pardoseala epoxidica a garajului dumneavoastra sa fie una antiderapanta, in vopseaua epoxidica bi-componenta se poate aduga un Kit de granule antideratante Epoxyshield.

Daca garajul dumneavoastra are o suprafata mai mare de 25mp se pot folosi doua Kituri Epoxyshield Rust Oleum sau Vopsea epoxidica Epoxyshield Maxx 5 litri impreuna cu unul dintre mixurile de chipsuri decorative pe care firma noastra le comercializeaza.

Daca dupa parcurgerea acestui mic tutorial despre aplicarea Kitului Epoxyshield Rust Oleum, aveti intrebari suplimentare nu ezitati sa ve contactati telefonic 0758.873.458 0758.873.459 sau prin e-mail office@abw-royal.ro

Spor la vopsit!