Daca inca nu ati folosit un spray cu vopsea, acum este momentul, mai ales ca vremea de afara reprezinta un avantaj. Gasiti aici mai multe produse.
  1. Alegerea locatiei. Spatiile bine ventilate va vor proteja de vaporii de vopsea. Un spatiu deschis este cea mai buna alegere pentru aplicarea vopselei. Daca nu puteti aplica vopseaua in aer liber, asigurati-va ca deschideti toate ferestrele spatiului in care veti lucra.
  2. Izolarea spatiului. Utilizati folii transparente sau carton pentru a evita vopsirea altor obiecte decat v-ati propus.
  3. Pregatirea suprafetei. Pentru cele mai bune rezultate, majoritatea materialelor trebuie curatate, usor smirgheluite. De asemenea aplicarea unui grund/ primer va avea ca rezultat o suprafata neteda, iar vopseaua va avea aderenta si longetivitate.
  4. Cititi instructiunile. Verificati instructiunile furnizorului in privinta modului de aplicare, a distantei optime si a timpului de uscare. In general inainte de utilizare, trebuie sa agitati bine spray-ul. Distanta optima de aplicare este intre 20- 25 cm, iar pentru evitarea eventualelor urme inestetice, folositi metoda aplicarii straturilor multiple.
  5. Testati vopseaua. Incercati vopseaua pe o portiune mica a obiectului ce va fi vopsit.
  6. Aplicati straturi multiple si subtiri. Este important ca straturile sa fie aplicate in strat subtire, iar primul strat sa fie gazat. Straturile subtiri vor conferi obiectului o culoare mai intensa , iar vopseaua nu se va prelinge. De asemenea daca doriti sa va usurati semnificativ munca, puteti achizitiona un maner universal destinat aplicarii vopselei tip spray, il gasiti aici.
  7. Uscarea. Fiecare vopsea are un anumit timp de uscare recomandat de catre producator si este foarte important sa nu mutati obiectul inainte de timpul de uscare. In general vopseaua se va usca mai repede cu cat temperatura ambientala este mai mare. De exemplu pentru marca Macota timpul de uscare al unui strat este de 5 minute la 20 grade Celsius.
  8. Curatarea diuzei. Pentru a preveni blocarea diuzei, puteti intoarce spray-ul cu capul in jos si tineti apasat pana ce va iesi doar aer din orificiul spray-ului.